Voeding

Endlers zijn omnivoren en eten alles op wat hen aangeboden wordt en in hun mondje past. Uiteraard is gevarieerde voeding het beste en vanzelfsprekend klein voer voor de kleine mondjes

Ik wissel de voeding zoveel mogelijk af en maak dit ook zelf. Vlokkenvoer is meestal te groot en moet verpulverd worden. Klein diepvriesvoer zoals lobster eggs mysis, bosmiden, witte muggenlarven. Tevens geef ik ook levend voer zoals artemia, micro-wormen en enchytreeën.

IMG_3362

Ze eten vlokkenvoer, korrels, klein diepvries- en levend voer en ook groenvoer. Onder klein diepvries voer verstaan we lobster eggs mysis, bosmiden, witte muggenlarven. Levend voer zoals artemia en micro wormen staat ook op hun menu. Tevens maak ik ook zelf mijn diepvriesvoer, iets verder vind je enkele recepten. Pasgeboren endlers voed ik met artemia, stofvoer en microwormen.

IMG_3284

Gekweekte microwormen kruipen op de rand van het potje

Endlers lijken altijd honger te hebben, maar doe vooral alsof je dat niet ziet. 2 maal per dag heel weinig voeden is genoeg. Als er kleintjes zijn 3 maal per dag.

Een goede richtlijn om te kijken of ze voldoende eten gekregen hebben: na 1 minuut moet het eten op zijn. Het zelf gemaakt diepvriesvoer heeft als voordeel dat je naar de behoeften van de vissen zelf de ingrediënten kan toevoegen. En het zo fijn of grof maken als nodig.

De prijs is ook een motivatie, voor ongeveer 1/5e van de prijs maak ik diepvriesvoer in vergelijking tot wat je in de winkel koopt.